Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5525
EURO
35,0287
ALTIN
2.429,51
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Az Bulutlu
28°C
Mardin
28°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

2021 Yılını Karşılarken

2021 Yılını Karşılarken
06.01.2021 12:09
0
A+
A-

Denilir ki; “Hayat usandırır ve uslandırır.”

 

Usanmalara ve uslanmalara uğramamak için pratiğimizde ve etki alanımızda, barışı, yaşam severliği, sorumluluğu, sadakati, vefayı, saygıyı, yönetişimi, etkileşimi, dönüştürücü ilişkileri, tek kelimeyle demokratik zihniyeti geliştirmek zorundayız. Bu insan onuru adına insani bir  yükümlülüktür…

 

https://www.karyohliso.com/articles/article/2280

 

http://www.midyatgundem.com/okul-ve-hayat-makale,444.html

 

Efendim;

 

Verili linkteki “İyiliğin Özü ve Bereketi” ve “Hayat ve Okul” isimli iki ayrı yazının 2021 yılına girerken okunmaya değer birer yazı olduğunu düşünüyorum.

 

Bilindiği üzere, ruhsal / enerjisel bir sistem içinde kâinatta / hayatta her şey birbirine bağlı, şaşırtan bir denge ve düzen içinde akışa hizmet etmektedir. Yekdiğerini tamamlamaktadır.

 

Çünkü kâinatın / hayatın kendine özgü bir işleyişi var. O işleyiş ilahidir… O işleyiş SEVGİDİR. O işleyişe uyumlu olmak esastır.

 

Kendisini bu işleyişe uydurması gereken insanın işleyişi kendine benzetmesi; benzetmeye çaba göstermesi her tarafta ve her alanda sıkıntı yaratmaktadır.

 

Yaşamak için oksijene ne kadar ihtiyaç varsa, biz insanların sevgiyle o İŞLEYİŞE pozitif katkı sunması, akışa hizmet etmesi, devamlılık açısından o derece hayati önemdedir. Gelinen noktada, rahat ve mutlu bir yaşam için buna çok ihtiyaç var. İhtiyaç, oksijene duyulan ihtiyaç kadar hayatidir.

 

Çünkü sevginin yokluğu, bilgeliği baltalar. Hatta o denli ki bazen yok eder. Sevgi olmayınca, eylemler hırçın ve huzursuz olur. Bu da işleyişe ve akışa negatif etki yapmaktadır.

Akışı görmek ve akışın içinde olmak çok önemlidir. Bu akış içinde esas mesele, ÖZGÜNLÜK ve ÖZGÜRLÜK arasındaki dengeyi yakalamaktır.

SORUMLULUK, bu akışta, dengeyi sağlamaktadır. Hatta DENGE’nin kendisidir.

Onun için özgün ve özgür bir yaşam arzuluyorsak, sorumlu davranmak zorundayız. Maalesef sorumluluğun disiplini olmadan yaşama dair farkındalık gelişmiyor.

Bu farkındalık, dışsal yolculuğu (dünyevi yaşamı) kolaylaştıran, hafifleştiren; içsel yolculuğu geliştiren bir YAŞAM PROGRAMINA sahiptir. Bu program içten dışa doğru çalışan bir programdır. İşletim sistemi sevgidir. Kendini bilmedir. Kendini tanımadır. Haddini bilmedir. Süreklilik gerektiren bir dönüşümde büyümedir.

Başkalarına hizmet etmek ve fayda sağlamak, ilahi sevginin dünyaya akan bir ifadesidir. Bencilliği diğerkâmlığa dönüştürmek için, bunu yapmanın yollarını aramalıyız. Hayata ve insanlara sevgi gözüyle bakabilmeliyiz. Bunu yapabildiğimizde şefkat ve sevecenlik vereceğimiz doğal ve normal bir karşılık haline gelecektir. Düşük frekanslı titreşimlerimiz, yüksek frekanslı titreşimlere dönüşecektir.

Bu düşüncelerle, 2021 yılının akışında herkese huzur, umut, başarılar, esenlikler  dilerim.

 

Saygılarla.

 

 

Yusuf Beğtaş

Süryani Dili-Kültürü ve Edebiyatı Derneği Başkanı / Mardin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.