Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Açık
19°C
Mardin
19°C
Açık
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

MAÜ, Özgür Halep Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

08.01.2021 11:55
0
A+
A-

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Özgür Halep Üniversitesi arasında karşılıklı işbirliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla, eğitsel ve bilimsel İşbirliği Protokolü imzalandı.

İki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programları gibi birçok alanda mutabakata varılan İşbirliği Protokolü, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Eğitim Bakanı Huda Al-Absi tarafından imzalandı.

Yakın zamanda Akademik ziyarette bulunan  Özgür Halep Üniversitesi Heyeti ile yaptıkları olumlu temaslar neticesinde bilimsel işbirliğini daha ileriye götürüp geliştirmek amacıyla “Eğitim İşbirliği” protokolünün hazırlanarak imzalandığını belirten MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,

“Daha öncede belirttiğimiz gibi Ülke olarak kardeş Suriye halkının daima yanındayız.  Üniversite olarak akademik ve bilimsel anlamda da her zaman onların yanında olacağız. Bugün imzaladığımız protokol gereği iki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programları, ortak seminer, panel, konferans, çalıştay ve kültürel etkinlik organizasyonları gibi birçok alanda mutabakata vardığımızı belirtmek isterim. Yapılacak ortak çalışma ve projelerden, kısa sürede olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. ”dedi.

Özgür Halep Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin gerekli koşulları sağladıklarında Mardin Artuklu Üniversitesinde Yüksek lisans programına kabul edilebileceklerini belirten MAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Şanlı, protokolün içeriğine dair verdiği bilgide;

“Özgür Halep Üniversitesinde okuyan öğrenciler gerekli şartları sağladıklarında, Mardin Artuklu üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına yatay geçiş sağlayabilecekler. Özgür Halep Üniversitesinin farklı kampüslerinde, MAÜ’ye ait TÖMER Merkezleri açılarak TÖMER eğitimleri için sınıflar tahsis edilecek. Mardin Artuklu Üniversitesinin ülkemizin birçok şehrinde düzenlediği YÖS ve TÖMER sınavları Özgür Halep Üniversitesinde de yapılabilecek.” ifadelerine yer verdi.

Ortak çalışma ve projeler kapsamında birçok çalışmanın var olduğunu söyleyen Şanlı,  Özgür Halep Üniversitesi öğrencilerine takviye amaçlı internet üzerinden çeşitli derslerin ve kursların verilebileceğini ve Üniversitenin öğrencileri arasından seçilecek başarılı öğrencilerin belli bir süre için Mardin Artuklu Üniversitesine misafir öğrenci olarak kabul edilebileceklerini ifade etti.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.