Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Az Bulutlu
30°C
Mardin
30°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C

Metropolitten MAÜ Rektörüne teşekkür ziyareti

15.08.2023 12:23
0
A+
A-

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde açılan Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programı nedeniyle Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

Metropolit Özmen: MAÜ’nünSüryaniyat Çalışmalarını Memnuniyetle Takip Ediyoruz

Mardin Artuklu Üniversitesinin Süryaniyat alanındagerçekleştirdiği lisans, yüksek lisans ve farklı akademik çalışmaları yararlanarak takip ettiklerini ifade eden Metropolit Saliba Özmen, bu çalışmalara öncülük eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın çabalarının ve ilgisinin de çalışmalara ivme kattığına şahitlik ettiklerini söyledi.

Bütün bu çalışmaları memnuniyetle takip ettiklerini belirten Özmen, başta Rektör Özcoşar olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarını sunduklarını sözlerine ekledi.

“MAÜ Süryaniyat Alanında Türkiye’ye ve Dünyaya Yeni Bir Soluk Getirdi”

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 2009 yılında Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü çatısı altında açılan üç önemli anabilim dalından birisi olan Süryani Dili ve Kültürü Anabilim DalındaLisans düzeyinde Süryani Dili ve Edebiyatı, Yüksek Lisans düzeyinde Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı bölümleri çeşitli dil kursu, araştırma, tez çalışmaları, çeviriler ve projelerle Türkiye’de ve dünyada Süryaniyat alanına yeni bir soluk getirdiklerini anlattı.

Rektör Özcoşar, Doktora programıyla da birlikte Süryani dili, kültürü, teolojisi, literatürü ve tarihi konularında bilgi sahibi, Süryani dilinde bilimsel yeterliliğe sahip, Mardin ve bölgenin yapısına uygun olarak disiplinlerarası çalışmalar yapabilen ve alana ilişkin yapacağı lisansüstü ihtisas ile beraber dünya çapında söz sahibi olabilecek geçerli bilimsel formasyona sahip donanımlı akademisyenler ve araştırmacılar yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Rektörden Araştırmacılara Açık Davet

Rektör Özcoşar, Süryaniyat alanına ilgi duyan ve katkı sunmak isteyen bütün araştırmacıları üniversitelerine çağırarak bu alana katkı sunmaya davet etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi açılan Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programı dünyada bir ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.