enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,3266
EURO
49,3242
ALTIN
5.705,67
BIST
10.628,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

Mardin’in Sağlık Altyapısında Önemli Bir Adım Daha: Yanık Ünitesi Açıldı

23.07.2025 10:27
21
A+
A-

Mardin’in sağlık altyapısında önemli bir adım olarak ilk kez yanık ünitesi açıldı.

Mardin’de ilk kez kurulan Yanık Ünitesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete açılarak bölge için önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaya başladı.

Ciddi yanık vakalarında hızlı ve etkili müdahale imkânı sunacak bu ünite sayesinde, hastaların il dışına sevk edilme oranı önemli ölçüde azalacaktır. Bu gelişme, sadece hasta konforu ve güvenliğini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda Mardin’deki sağlık hizmetlerinin güçlenmesine ve bölgesel sağlık altyapısının ileri bir seviyeye taşınmasına da katkı sunacaktır. Modern donanımı ve hasta odaklı yapısıyla dikkat çeken Yanık Ünitesi, farkındalığı artırarak yanık tedavisinde erken müdahalenin hayati önemine de vurgu yapmaktadır.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet YEŞİL konuya dair yaptığı açıklamada:

“Merhabalar, Yanık Ünitemizi Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Mardin ilimize kazandırmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere yanık: ısı, alev, kimyasal ve don yanıklar olarak karşımıza çıkabilmektedir. Yanık sadece bir deri hastalığı olmayıp aslında bütün bir organizmayı etkileyen bir travmadır. Bundan dolayı da bu tarz hastalarımızı çevre illerimize sevk etmek durumunda kalmaktaydık, ancak açtığımız Yanık Ünitemizle birlikte, umuyoruz ki, bundan sonraki vakalarımızın sevklerini azaltacağız. Yanık ünitemiz her biri tek kişilik olmak üzere 5 yataklı, içinde pansuman odalarının, hidroterapi ve yıkama küvetlerinin bulunduğu alanlar olarak hizmete açılmış bulunmaktadır. Memleketimize hayırlı olsun, teşekkürler.” dedi.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.