Mardin’de “Sokakta Satranç Var” projesi 10. Yılında büyük bir heyecanla devam ederken bu sene tüm ilçelerde yapılması planlanmaktadır.
Her sene büyük bir heyecanla beklenen ve geleneksel hale gelen “Sokakta Satranç Var” projemiz 10. Yılına girdi.
‘Sokakta Satranç Var’ projemizi bu sene 5 – 11 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenliyoruz. Satranç ailemiz yedi gün sürecek projemize ülkemizin doğusundan, batısına, kuzeyinden, güneyine kadar sokaklardan, bahçelerden, parklardan, kentin simge yerlerinden, sahillerden kısaca her yerden katılabilirler.
Çektiğimiz fotoğrafları #sokaktasatrançvar etiketiyle sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir, Federasyonumuzun @TurkishChess isimli Twitter ve Instagram hesaplarını etiketleyebilir, Birbirinden güzel mekan ve karelerin hamlelerle buluştuğu “Sokakta Satranç Var” projemizin 10’uncusu bu sene düzenleniyor. etkinliğin amacı satrançta farkındalık yaratmak olduğu ifade edildi.
Konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Cengiz yalçın şunları kaydetti:
“ilimizde satranç bölgemizde yaptığımız etkinliklerle parlamaktadır. Yetiştirdiğimiz sporcularımızın ünleri ülke sınırlarını aşmış bulunmaktadır. biz burada iki kare fotoğrafın peşinde koşmadan, emek vererek çok zor şartlarda çalışıp başarılı oluyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”