Site Rengi

enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,7440
EURO
36,6059
ALTIN
2.959,61
BIST
9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin
Az Bulutlu
13°C
Mardin
13°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
13°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C

Mardin Odaları ve Borsaları tarımsal ürün çeşitliliği konusunda çalışmalarını sürdürüyor

22.03.2021 19:14
0
A+
A-

Mardin’de tüm Odaların/Borsaların katılımıyla düzenlenen ve bölgesel kalkınma faaliyetlerine katkı amacının güdüldüğü müşterek toplantıların 17.’sinde ele alınan kararlar hayata geçiriliyor. Bu amaçla, bölgedeki tarımsal ürün çeşitliliği konusunda çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Mardin Odaları ve Borsaları, söz konusu hedefe yönelik olmak üzere Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bir ziyarette bulundu.

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler’i  Kızıltepe Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sert; Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dündar, Genel Sekreteri Ahmet Aslan; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı; Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Aktaş, Yönetim Kurulu Üyesi Serbest Kartal; TOBB/TEPAV, Mardin İli/İlçeleri Oda/Borsa Akademik Danışmanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci ziyaret etti.

Ziyarette şehrin ve bölgenin tarımsal sorunları ve ürün çeşitliliği ele alındı. Bu kapsamda, Çiftçilerin ağırlıklı olarak belli başlı ürünlere yoğunlaşmasının sebep olduğu arz, fiyatlama ve gelir sorunlarına değinilen müzakerelerde çıkar bir yol olarak alternatif ürünlere yönelinmesi gereğine dikkat çekildi. Bu ürünlerin başında Fıstık, Soya Fasulyesi ve Yer Fıstığı geliyor.

Katılımcılar, bu değişim sürecinde Mardin Odalarının/Borsalarının öncülük yapmaya hazır olduğunu dile getirdi. Bu amaçla ilgili kurumlarla ve özellikle Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılmasının önemine değindiler. Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü de bu işbirliğinin öneminde ve faydasına değinerek bunun kendilerini memnun edeceğini ifade etti.

Yapılan müzakereler neticesinde, Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Mardin Odaları/Borsaları ortaklığında Fıstığa yönelik proje yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede, ilgili Bakanlık ve Kurumlarla işbirliği hâlinde bu amaca yönelik hibe programlarına proje paydaşı olarak müracaat edilmesi ve hazırlanacak programın yürütülmesi hususunda prensipte mutabakata varıldı.

Proje ile orta ve uzun vadede Mardin’de ve bölgede ürün çeşitliliği kapsamında Fıstık üretim alanları artırılarak daha verimli ve yüksek katma değerli ziraî faaliyetler icra edilmesi hedefleniyor. Bu süreçte Mardin Odaları ve Borsaları aktif bir rol üstlenecek.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.